Melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka

2 kpl munakoisoa (500 g)
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä (silputtuna)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa (tai kokonaisia säilyketomaatteja)
1 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
375 g mozzarellajuustoa (3 palloa)
2 dl tuoretta basilikaa

1. Viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niiden pinnalle suolaa. Itketä munakoisoja noin 30 minuuttia.
2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Lisää pannulle säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi lastalla. Lisää tomaattisose, sokeri, etikka ja mausteet. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä tomaattikastiketta 30-40 minuuttia ja soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella.
3 Kuivaa munakoisoviipaleet kevyesti talouspaperilla. Paista munakoisoviipaleet pannulla rasvassa, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Viipaloi mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.
4. Lado munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle. Levitä päälle tomaattikastiketta. Asettele tomaattikastikkeen päälle basilikanlehtiä, juustoviipaleita ja 1/3 parmesaaniraasteesta. Tee yhteensä kolme kerrosta niin, että päällimmäiseen kerrokseen tulee mozzarellaviipaleita ja loput parmesaaniraasteesta.
5. Paista vuokaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Ripottele melanzanen pinnalle tuoretta basilikaa.

@Anurisu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *